home

Kolksluuszangers zingen weer uit volle borst

Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus zijn de koorleden van het schipperskoor ‘De Kolksluuszangers’ afgelopen woensdagavond weer bij elkaar geweest voor de zangrepetities op afstand.

In maart 2020 was de laatste koorrepetitie. Door het pandemie konden koren niet optreden noch repeteren. En er lagen voor het jaar 2020 al zo’n tien aanvragen voor een optreden in en buiten Zwartsluis. ‘Helaas zijn al deze voorstellingen afgelast. Dit soort optredens zijn voor de zangers vaak de krenten in de pap’, zegt Jan Kootstra.

‘We hopen dat de versoepeling van de coronamaatregelen per 25 september een vervolg zal krijgen in de loop van de aankomende tijd en de gelegenheid biedt om allerlei culturele activiteiten weer vlot te trekken. Dat geeft de zangers weer mogelijkheden om naar buiten toe op te treden met hun shanty’s, zeemansliedjes en oud-Hollandse liederen. Een repertoire dat bij vele mensen goed in het gehoor ligt’, vult Kootstra aan.

Een week ervoor, op woensdag 8 september, hield het koor haar jaarvergadering. Voorzitter Henk Mooiweer kon 20 koorleden verwelkomen. Er werd stilgestaan bij het overlijden van drie koorleden: Gait Doorn, At Blei en Tinus Kikkert, in de corona periode tussen maart 2020 en september 2021. Verder is door verhuizing, ziekte en opzegging het koor teruggegaan naar 30 leden. Freek Kuipers is gekozen als nieuw lid van het bestuur.


Financieel kunnen we nog wel even vooruit, maar het zou ook wenselijk zijn dat er wat zangers bij komen. Onder het motto: hoe meer zielen hoe meer (zang)vreugd. De repetities worden gehouden in hotel Het Zwartewater op woensdag om 19.30 uur. Liefhebbers zijn welkom om een kijkje te nemen.

Wij zijn nog op zoek naar een basgitarist M/V heb je interesse  neem dan contact op met

Marinus Schoonewelle 06 53696235