nieuws

 

Oorkonde Geert Hagenouw

Geert Hagenouw is met zijn vertrek naar Westerbork in augustus 2019 erelid geworden van ons koor.

Vlak voor het afscheid van Geert in juni 2019 kwam het bestuur met het idee om Geert erelid te maken vanwege zijn werkzaamheden voor ons koor. Geert was jarenlang secretaris en de drijvende kracht achter het organiseren van de verschillende shanty festivals.

Doordat het idee pas laat op kwam was er tijdens het afscheid van Geert nog geen tastbaar bewijs van zijn erelidmaatschap om te overhandigen, alleen een dinerbon en een bloemetje voor Jannie. In 2020 is er tijdens een bestuursvergadering over gesproken en is er actie ondernomen maar  door de verschillende lichamelijke ongemakken die Geert en daarmee ook Jannie te verduren kregen en de coronapandemie werd er roet in het eten gegooid. Op 18 december 2020, toen Geert weer thuis was na zijn laatste ziekenhuisopname en alle koorleden een hapje en drankje thuisbezorgd kregen, ben ik naar Westerbork afgereisd met het hapje en het drankje en nog een extra presentje voor Geert. Tijdens een heerlijke kop koffie met koek heb ik Geert een mooi ingelijste oorkonde van zijn erelidmaatschap mogen overhandigen. Geert was zichtbaar onder de indruk en was heel blij met dit tastbare bewijs dat hij nog steeds deel uit maakt van ons prachtige koor.

Voorzitter,
Henk Mooiweer

Om de oorkonde te bekijken klik op onderstaande link.

OORKONDE Geert Hagenouw 2019

Nieuwjaars kaart

Het bestuur heeft vorige week het motel de volgende nieuwjaarskaart gezonden:

 

7 sept reisje koor. 

Opgeven kan 28 augustus nog bij Joop Ludeking. 

• Het kooruitje is op 7 september. We gaan eerst koffiedrinken in het Botterhuus, daarna met de bus naar de Orchideeenhoeve, daarna nog wat wandelen/zitten in Urk of Blokzijl (alleen bij mooiweer) , daarna een barbecue in hotel Zwartewater.

De kolksluuszangers op reis.

15 september zijn de kolksluuszangers  naar de Meijerwerf geweest in Papenburg (duitsland). De meijerwerf is één van de grootste werven van de wereld voor passagiersschepen. De bouw van deze schepen is indruk wekkend. En dus ook absoluut de moeite waard om eens een keer te bezoeken.

Zaterdag zijn we om ongeveer 9 uur met een bus een vertrokken richting Papenburg. Papenburg is een rustig plaatsje ter grootte van Meppel gelegen aan de rivier de Eems. Om  ongeveer half elf kwamen we aan in Papenburg en konden we op eigen gelegenheid een kop koffie gaan drinken of een winkel bezoeken.
Daarna zijn we gezamenlijk naar de Meijer werf gegaan om een rondleiding te krijgen. De rondleiding duurde ongeveer 2 uur en kregen we allerlei aspecten over de Meijerwerf te horen. Ook bijvoorbeeld dat ze nog continue zoeken naar personeel die op de werf willen werken. Er staan nog ongeveer 500 vacatures open

Na het werf bezoek hebben we de nabij gelegen stad Leer bezocht. Leer is een stad met een mooie historische kern en rijk water verleden. Het centrum van de stad is gelegen om een mooie haven waar menige watersporter zijn ligplaats vindt. De vrouwen van de kolksluuszangers konden hier ook naar hartelust winkelen  in diverse kledingshops. Tegen een uur of vijf zijn we terug gereisd naar Zwartsluis. En na afloop hebben we gegeten bij het Zwartewatermotel. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde leerzame dag.